|
Forum Trebraruna.pl Witamy na forum Zespołu Tańca Irlandzkiego i Szkockiego Uniwersytetu Gdańskiego "Trebraruna". Serdecznie zapraszamy do dyskusji.
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Freya Niezmienny hyc

|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 4:16 pm Temat postu: Średniowieczny savoir - vivre |
|
|
załóżcie może nowy dział - bo w strojach to tak średnio a ja nie mogę inaczej.
Ja proszę o kilka rad jak sie zachować na imprezach typu bytów i nie wyjść na ignorantkę _________________ Jedyne czego nauczyli mnie inni, to to by się od nich niczego nie uczyć... |
|
Powrót do góry |
|
 |
szkot1 Niezmienny hyc

|
Wysłany: Pon Cze 04, 2007 6:14 pm Temat postu: |
|
|
po prostu normalnie:)badz soba.
Niezwracaj uwagi na co niektorych debilnych rycerzyImprezy klimatem nieroznia sie wiele od jakis wiekszych festynow czy pokazow tyle ze jest sporo ludzi i wszyscy w strojach.Ja nieprzepadam szczegolnie za niektorymi bractwami i ich chierarchia ze np jakis przebrany dupek,mlodszy odemnie z 15 lat ktory na codzien mieszka z rodzicami,jest od nich uzalezniony finansowo i chodzi do szkoly nagle staje sie jakims np kasztelanem czy namiestnikiem i mowi mi co mam robic,wymachuje mieczem z resora i robi innym krzywde,chce pojedynkow i jakis bzdor i sie nosi a potem wraca do domu i slucha taty.......dla tego niejestem w rzadnym bractwie bo niechce takich sluchac.
Dla tego nigdy niebylem rycerzem i wole zajac sie muzyka.Czyli kiedys Pipe Band a teraz rozkrecam wraz z kumplem,wlasna kapele.
Od sredniowiecznych turnieji wole imprezy tupu Wolin czy zjazdy w skandynawii.Tam ludzie sa bardziej na luzie.
A co do zachowaniato niektorzy udaja sredniowieczne maniery czyli faceci zajmuja sie bronia i pojedynkami i staraja przypodobac jakiejs damie a laski zajmuja sie kuchnia,szyciem,tancem i chodza z zadartymi nosami i to mi sie niepodoba.
Najlepiej byc soba i na luzie.Nikt tam nikomu nic nie karze na sile.
Pozdrawiam _________________ Kocham flet celtycki |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|